dinsdag 27 september 2011

"Een kastje per dag" ...mijn 365-dagen project!

Even een blogpost over iets wat niets met creatieve dingen te maken heeft, maar wat wel te gek gaaf is.



Op een dag, nadat ik op visite was geweest bij een NET iemand in een huis waar rust en orde heersten, overviel me de gedachte dat ik graag  zou wonen in een huis waar ook de diepere lagen goed georganiseerd zijn. Diepere lagen? Bij mij zijn dat...mijn kastjes, mijn laatjes, mijn mandjes, de koelkast, de zolder en ja zelfs de ruimtes achter de schotten op zolder. 
Ik weet niet hoe het met jou is, maar ik word vaak overvallen door een gevoel van onmacht wanneer ik denk aan al die plekjes die weleens opgeruimd zouden mogen worden. En wat doe ik dan? Niets! 

Die dag zat ik de Flow te lezen en daar stond een artikel in over 365-dagen projecten. Doe iets kleins, iedere dag van het jaar en je zult versteld staan van het resultaat. Toen dacht ik: " Een kastje per dag, dat word mijn 365 dagen project!!".

En zo geschiedde. Ik schrijf dit nu ik 11 dagen in het project ben en ik kan niet anders zeggen...HET IS GEWELDIG!

Ik heb al 11 opgeruimde kastjes, waaronder het meest afschuwelijke kastje van het huis. Per dag kost het me hooguit 20 minuten. Iedere dag heb ik iets om trots op te zijn (het is echt een zelfvertrouwen-boost op huishoudelijk gebied!) en ben ik weer blij dat ik het gedaan heb.

Ook geïnspireerd raken? Kijk dan eens op...Een kastje per dag.
(wees gewaarschuwd, het is geen life-style blog, maar het helpt me super en daar gaat het om).

vrijdag 23 september 2011

Meta-kidje!



Van de zomer werd me iets leuks gevraagd. Of ik misschien een lief jurkje kon haken voor een piepklein dametje (20 cm). Nou, dat leek me wel wat. Het dametje bleek een Meta-kidje te zijn. 

Heb je er wel eens van gehoord? Het zijn knuffelpoppetjes die worden gemaakt en verkocht ten bate van onderzoek voor kinderen met een zeldzame stofwisselingsziekte.

Inmiddels zijn er heel wat  Metakidjes gemaakt door vele creatieve vrijwilligers, en in de meest uiteenlopende uitvoeringen en kleuren. Ik zou ze graag een keer allemaal bij elkaar willen zien.

Na het eerste dametje gekleed en gekapt te hebben had ik zo de smaak te pakken dat ik er zelf ook nog twee heb gemaakt. 
Zo kon ik meteen een randje uit mijn nieuwe haakboek gebruiken. Het randje van de gele jurk komt uit het fantastische boek Crochet Borders van Edie Eckman. 



Ook een Metakid maken? Hier vind je een tutorial-filmpje.

En kom je er een tegen? Wees er snel bij...het zijn inmiddels vast collectors items!

donderdag 22 september 2011

Granny Square Vlaggetjes Slinger

Een u.f.o. was dit vlaggetjesproject. Een UnFinished Project. Gedurende de zomervakantie heb ik gedachteloos vlaggetjes gehaakt met een patroon wat bijna als vanzelf gaat. Op franse terrasjes met een cappuccino erbij, aan het zwembad van schoonzus Leonie... Ideaal, want met kindertjes om me heen geen ingewikkelde haakpatronen voor mij.




Het stapeltje groeide, de zomervakantie was voorbij en ik stortte me in nieuwe haakavonturen. De slinger bleef onafgemaakt op een schaal liggen.
Gelukkig hadden wij in september een familieweekend. DE gelegenheid voor de slinger om een hoofdrol te kunnen spelen. Dankbaar greep ik deze aanleiding aan en ging aan de slag.


Ik ben blij met de slinger. Het patroon komt van het prachtige Carina's Craft Blog
Materiaal: 'Cabotine' van Phildar (haaknaald 3 of 3,5). 
Fijn garen, maar ik heb er inmiddels zoveel mee gehaakt dat ik open sta voor nieuw materiaal. Wie heeft een tip?