zondag 24 februari 2013

Snoopy in de sneeuw


Het is al weer twee jaar geleden dat mijn zoon me vroeg een Snoopy voor hem te haken. Ik begon enthousiast, maar helaas, ik struikelde halverwege over een onduidelijkheid in het Amerikaanse patroon. En zo kwamen de Snoopy-onderdeeltjes half afgehaakt in een la terecht.




Vorige week, vlak voor we op ski-vakantie vertrokken, zocht ik naarstig naar een passend project om te kunnen haken tijdens het weekje weg. En daar zag ik opeens de Snoopy-deeltjes liggen. "Dat gaat 'em worden!" dacht ik blij.



Snel zocht ik al de benodigde materialen bijeen. 
 


En al op de achterbank brak de creativiteit los. Eerst leerde ik aan mijn linkerzijde Olivier breien met een brei-vork, waarvoor ik dit filmpje had geraadpleegd. Daarna instrueerde ik aan rechterzijde Leonard: in breien op z'n vingers (zie dit blog; echt een kijkje waard!). Dit alles was niet geheel belangeloos want daarna kon ik me in alle rust weiden aan het haken van Snoopy's rechterpoot.

Hilarisch vond ik het dat Leonard zijn breiwerk afwisselde met punniken op een punnikmolen. Hij liet het breisel gewoon aan zijn hand hangen terwijl hij verder ging met punniken! Aangekomen in Oostenrijk hadden we meters en meters gepunnikte, op-de-hand- en op-een-vork-gebreide slierten.
 


En nadat ik een aantal dagen tijdens de apres-ski lekker had zitten haken, kwam ook Snoopy onder mijn handen tot leven. Tot groot vermaak van andere hotelgasten, met name die van onder de tien.



Leonard werd meteen dikke vrienden met onze nieuwe reisgenoot en zodoende mocht Snoopy zelfs mee bij ons aan tafel in de berghut.
 


Het patroon van Snoopy vond ik op het blog BearBuns Studio.Ik haakte hem met haaknaald nr. 3,5 en gebruikte drie verschillende soorten garens. Ik dacht: ik zie wel hoe het uitpakt. Wanneer je garen neemt voor haaknaald nr 5 en je haakt hem met 3,5 dan word het een prima Snoopy.

De fout waarover ik struikelde zit em in toer 16 van het hoofdje. Wanneer je de berichtjes leest onderaan het patroon zie je hoe andere lezers het op verschillende manieren hebben opgelost.




Aan de achterkant heb ik op verzoek een lusje gehaakt zodat Leonard er een rood gehaakte lossenketting aan kan bevestigen: zo kan hij gezellig met Snoopy aan de wandel.