Het adventshuisje - tutorial


Hier vind je de uitleg voor het maken van een Adventskalender-huisje die je stapsgewijs het verhaal van de geboorte van Jezus verteld. Je kunt het gebruiken om tijdens de decembermaand het Bijbelse verhaal van Kerst met je kinderen te beleven.

Dit heb je nodig:


 

* Een adventshuisje;

Hou de ogen en oren goed open in november en kijk om je heen!! Ik heb voor dit huisje 27,95 euro betaald (bij Dille & Kamille), maar er zijn vast goedkopere te vinden. Omdat ik het huisje de komende jaren wil hergebruiken vond ik het de prijs wel waard. Zelf maken kan ook, google maar eens op 'zelf adventskalender maken'. Het kan zelfs met wc-rolletjes of envelopjes!
* De BijbeltekstenKlik hier voor de Nederlandse vertaling.

In tegenstelling tot de versie van de oorspronkelijke site heb ik verschillende Bijbelvertalingen door elkaar gebruikt. Iedere keer keek ik wat de meest heldere was voor kinderen om te begrijpen. Je kunt natuurlijk ook een Bijbelvertaling aanhouden en die in stukjes knippen.

Ik gebruikte het Kerstverhaal verteld in de volgorde van Mattheus 1-2 en Lucas 2, met een paar relevante profetieën uit het Oude Testament er hier en daar bij.
* De symbooltjes; voor de kinderen een nieuwe unieke doe-het-zelf manier om zo door het kerstverhaal heen te gaan.(klik op de foto om hem te vergroten).
Je kunt bijna alle itempjes in en om het huis vinden. Wees creatief, en laat je niet weerhouden om er zelf een nieuwe draai aan te geven.

Hier vind je de bijbelteksten met een uitleg waarom de symbooltjes zo bij de teksten gekozen zijn.Hieronder vind je ze nog eens per rijtje laatjes:
Dit zijn mijn symbooltjes van de eerste rij laatjes.
In de tekst zie je waarom ieder item zo gekozen is.
Dit zijn de symbooltjes voor de tweede rij.Tenminste, met deze erbij dan. Dit is een bruggetje. 
Ik heb hem uit een kurk gesneden met een scherp mesje.
Dit zijn de symbooltjes van de derde rij.En deze van rij vier. 
Als laatste komt de avond voor kerst, 24 december, aan de beurt. Omdat het een groter laatje betreft (het is nl de deur) pasten hier mooi drie kadootjes in èn een kribje. Die vond ik in een bak met poppenhuis-speeltjes bij onze kringloop winkel. En happy dat ik er mee was!
Het kindje dat ik voor dag/laatje 10 maakte past er precies in. Het is gemaakt van wollen draad nav deze tutorial.

Stop alle itempjes met de stukjes tekst in de laatjes.

En klaar: tijd voor een kop koffie en mijmeren! Ik vond het persoonlijk erg mooi om er mee bezig te zijn. Het bepaalde me, en dat bracht weer waardevolle gedachten.

Ik hoop dat de adventskalender jou ook veel mooie en leuke momenten zal brengen.

 Tot slot past hier een GROOT bedankje aan Tricia van het blog Sweeter Than Sweet, van wie dit idee komt. Dank dat ik het mocht vertalen naar het Nederlands!!

Last, but not least, I really want to thank Tricia from the blog Sweeter Than Sweet, from whom this idea comes. Thank you for allowing me to translate it to dutch!

Liefdevolle Kerst toegewenst! 

Geen opmerkingen: