woensdag 27 april 2011

Knuffels om te naaien...


Tijdens een lekker weekendje weg naar Maastricht kwam ik het boekje ‘Knuffels om te naaien’ tegen. Het is een uitgave van Marie Claire. En hoewel naaien eigenlijk een beetje uit mijn systeem is geraakt, was ik meteen verrukt en had ter plekke zin om aan een van deze lieve diertjes te beginnen.

Het leek me leuk om mijn kinderen een knuffeltje uit het boekje te laten kiezen, en dan ook de stofjes door hen te laten uitzoeken.

Leonard (4) heeft heerlijk door het boekje zitten neuzen en heeft uiteindelijk voor Marcella de Koala gekozen(die met het rode neusje). Samen hebben we de stofjes uitgekozen en in de auto op de terugweg van de wintervakantie heb ik Marcella met de hand in elkaar gezet.
Leonard nam hem blij mee naar school. Toen de juf vroeg of zijn moeder hem op de naaimachine had genaaid schudde hij resoluut z'n hoofdje: 'Dit naait mijn mamma gewoon met naald en draad!'

Op de onderstaande foto zie je wat andere dieren uit het boek. Zijn ze niet gewoon te schattig???

Thuisgekomen heb ik Prosper de Buldog genaaid met de naaimachine. Dat ging natuurlijk een stuk sneller dan 'gewoon met naald en draad'.
De patroontjes zijn eenvoudig en de foto’s inspirerend. Het zijn perfecte projectjes om kleine restjes stof te verwerken, waarvan je er vast - net als ik- stapels van hebt liggen. Stofjes die gekoesterd worden maar die al jaren geduldig liggen te wachten om eindelijk eens een keer gebruikt te worden!

Wat me ook leuk lijkt is om het patroon op de kopieermachine te vergroten, of te verkleinen voor bijvoorbeeld sleutelhangers. Zo kun je er allerlei kanten mee op.


Prosper heeft een gehaakt sjaaltje gekregen en is gemaakt voor een nieuw wereldburgertje met de naam Daniel.

Ps. Voor de liefhebbers…het boekje is nog steeds te koop (bij bol.com) maar nu onder de naam 'Zachte knuffels om te naaien'. Hoe leuk.
11 opmerkingen:

1968deWinkel zei

wow wat een leuk boek en wat een duizendpoot ben jij... een leuke blog om te volgen. groetjes Paula

Makkie zei

Wat een leuke knuffels!
Leuk ja die bekertjes haken,het is zo gezellig!
Fijne dag!

Bo zei

Jee, wat een leukerds. Ben zelf alleen nog aan de haak en kralen. Wil ook iets gaan doen met stofjes.Dit is een erg leuk boek. Is het moeilijk? Kan het met de hand? Ik heb geen naaimachine, weet ook niet hoe te gebruiken...

Het gehaakte sprookjesland. zei

Hoi Bo,
Om even een antwoord te geven op je vragen. Het is zeker niet moeilijk en het kan met de hand. In het boek wordt beschreven hoe.
Met een naaimachine gaat het wel veel sneller. Misschien via Marktplaats eentje opduikelen en iemand vragen de je een naaimachine-workshopje kan geven? In een uurtje leer je het zo.

Succes en veel plezier!

Happy in red zei

Wat leuk, goed gelukt zeg!
Ik heb net een paar boekjes op de vrijmarkt gekocht om knuffels te naaien/breien/haken. Spannend ;-)
Esther.

eline zei

Dank voor je reactie en je tip over de link. Ik denk dat de stof daar uitverkocht was... :)
Heb een andere webwinkel gevonden die het nog verkoopt.
Groetjes, Eline

Het Bovenhuis zei

:-) Wat zijn ze leuk!

Anoniem zei

SUPER leuk! Heb het boekje voor mijn verjaardag gekregen in maart :D
Heb er helaas pas 1 gemaakt maar ik ben nu bezig met de volgende :D
Archibald het konijn hihi.
Je blog lijkt me overigens heel leuk dus ik ga je volgen!

Anoniem zei

Weet jij trouwens nog meer van die boekjes voor knuffels te maken? Ik kan totaal niet haken dus liefst gewoon zo'n boekje als knuffels om te naaien :)

Anke Pooters zei

Zou je ervoor open staan kopieën te maken en ze naar me op te sturen? Ik kan nergens meer aan dit boekje komen en ik wil hem zó graag hebben! Vanzelfsprekend zijn de kosten voor mij! Groetjes, ankepooters@hotmail.com

Anoniem zei

zo mooi ik heb het boek al gezien wow!