dinsdag 27 september 2011

"Een kastje per dag" ...mijn 365-dagen project!

Even een blogpost over iets wat niets met creatieve dingen te maken heeft, maar wat wel te gek gaaf is.Op een dag, nadat ik op visite was geweest bij een NET iemand in een huis waar rust en orde heersten, overviel me de gedachte dat ik graag  zou wonen in een huis waar ook de diepere lagen goed georganiseerd zijn. Diepere lagen? Bij mij zijn dat...mijn kastjes, mijn laatjes, mijn mandjes, de koelkast, de zolder en ja zelfs de ruimtes achter de schotten op zolder. 
Ik weet niet hoe het met jou is, maar ik word vaak overvallen door een gevoel van onmacht wanneer ik denk aan al die plekjes die weleens opgeruimd zouden mogen worden. En wat doe ik dan? Niets! 

Die dag zat ik de Flow te lezen en daar stond een artikel in over 365-dagen projecten. Doe iets kleins, iedere dag van het jaar en je zult versteld staan van het resultaat. Toen dacht ik: " Een kastje per dag, dat word mijn 365 dagen project!!".

En zo geschiedde. Ik schrijf dit nu ik 11 dagen in het project ben en ik kan niet anders zeggen...HET IS GEWELDIG!

Ik heb al 11 opgeruimde kastjes, waaronder het meest afschuwelijke kastje van het huis. Per dag kost het me hooguit 20 minuten. Iedere dag heb ik iets om trots op te zijn (het is echt een zelfvertrouwen-boost op huishoudelijk gebied!) en ben ik weer blij dat ik het gedaan heb.

Ook geïnspireerd raken? Kijk dan eens op...Een kastje per dag.
(wees gewaarschuwd, het is geen life-style blog, maar het helpt me super en daar gaat het om).

3 opmerkingen:

Mevr. Snoeshaan zei

Fantastisch! Ik snap het helemaal, dat gevoel van onmacht. Beginnen is de enige manier om daar iets aan te doen. Ben benieuwd of je het hele jaar nodig hebt, maar in elk geval al een goede start gemaakt!
Een welgemeend applausje!

Over ons zei

Wat een goed idee.
Maar heb je zoveel kastjes,laadjes?
Hou het in de gaten je zult ernog wel meer over schrijven neem ik aan.

Groetjes marion

Jann-Will zei

mmmmm ik ben al opruimerig maar dit spreekt me enorm aan!:-)))