donderdag 4 april 2013

Pannenlappen & Eline's Buitenhuis


"Wat wil je voor je verjaardag?' mailde mijn man Frits zijn nichtje die haar vijftigste verjaardag met een strandfeest ging vieren. "Punnik maar een pannenlap" mailde ze jolig terug.
Kijk, dat laat ik me geen twee keer zeggen. Dat neem ik met vreugde serieus.Met Cotone van Lang Yards en haaknaald 4 haakte ik twee pannenlappen, gewoon fijn uit de losse pols. Het zijn eigenlijk twee groot uitgevallen granny squares met een randje vasten.Het lusje gaat als volgt: haak bij de hoek aangekomen een stuk of 18 lossen, haak dan terug met halve vasten. Echter, bij de 8e losse sla je drie lossen over alvorens weer verder te haken met halve vasten; zo ontstaat er een mooi puntje in de lus. Onderaan haak je weer door met vasten tot het einde van de toer.

"Wat fijn!" reageerde het nichtje blij op 't feest. "Ik had ook echt nieuwe nodig!" Iedereen gelukkig.Verder...sinds een paar dagen ligt het prachtige nieuwe boek van Eline Pellinkhof in de winkel. Ook dit keer mocht ik eraan meewerken en heb met plezier al de haakpatronen getest die erin staan.


Het boek staat boordevol maak-ideeën voor huis en tuin, en is zo mooi vormgegeven dat ik al blij wordt als het ergens op een tafeltje opengeslagen ligt.

8 opmerkingen:

Dutch Cottage zei

Hoi Nelleke, nou ik vind de pannenlappen heel mooi, een goede kleurencombi!!
En wat een eer om aan zo'n leuk boek je medewerking te verlenen.

marmarel zei

Wat een leuke pannenlappen, mooie kleurtjes!

Wat leuk dat jij aan het boek mee gewerkt hebt, dan staat jouw naam ook voorin! Ik heb 'm al gekocht, echt een prachtig boek!

Ellen van Vuuren zei

dat heb je mooi gemaakt !
en wat leuk dat jij aan dat boek hebt meegewerkt !

liefs, Ellen

Puck zei

Wat een mooie pannenlappen, gelukkig niet gepunnikt want dan ben je nog wel een tijdje bezig :)

O ja... die boeken zijn altijd zó mooi. Heerlijk om door te bladeren. Dat heb ik ook met de Tilda boeken, kan ik ook heel de tijd door zitten snuffelen.

Groetjes Puck

Rita Janssen zei

Leuke pannenlappen, altijd handig! En jij hebt meegewerkt aan de boek van Eline? Wat een eer! Plezant denk ik...
Groetjes, rita.

1968deWinkel zei

Leuk die pannenlappen en Eline's boek wil ik ook echt hebben. Je zal wel trots zijn op je bijdrage! fijn weekend. groetjes Paula

Hilde zei

Ik heb net je blog ontdekt, toen ik zocht naar boeken van Erika Knight. Wat een prachtige spullen maak je! Mooi warme kleuren. Tot nu toe heb ik gehaakt in vrolijke kleuren, maar als ik dit zo zie, lijkt het me helemaal leuk om in naturelle kleuren te gaan haken. Ik ben trouwens wel net begonnen met een tas van jute touw (zo kwam ik ook via via bij Erika Knight).
Ik ben volger van je blog geworden en ga zeker wat vaker op je blog rondneuzen.

Roberta Bortoluzzi zei

Hi, I love your blog always has nice things here, beijokas ...

http://www.titacarre.com
http://vitrine.elo7.com.br/titacarre