donderdag 23 december 2010

Haakworkshop Refresher!

Vorig jaar zijn we met wat Leersumse meiden gaan haken. We hebben het haken geleerd bij mij aan de keukentafel, van onze 'haakjuf' Agnes. Nu de winter weer volop is aangebroken en iedereen weer in de stemming is om knus binnen te handwerken (met thee, koekjes en het liefst een haardvuur) leek het me een goed plan om een nieuwe haakworkshop te doen, om onze haakkennis te verversen. Het thema dit keer: kerstfiguurtjes haken voor in de kerstboom, of een hartjesslinger haken!


Agnes kon er niet bij zijn vanwege de komst van haar dochtertje vorige maand. Zodoende was het een do-it-yourself workshop. Aan onze gezichten is te zien dat we stevig moeten concentreren om de patronen te begrijpen, maar met hulp van elkaar zijn we eruit gekomen.


Sinds onze haakstart vorig jaar zijn enkelen van ons in een creatieve  versnelling geraakt. Wendy bijvoorbeeld. Zij is op de vorige workshop bij nul begonnen maar raakte zo verslingerd dat ze het afgelopen jaar van alles heeft gehaakt: de theepot van Christel Krukkert, mét kopjes en muffins, een poncho voor haarzelf en een voor haar dochter, verschillende mutsjes en dekentjes. Vervolgens is ze het haken gaan combineren met door haarzelf geschilderde schilderijtjes. Inmiddels biedt ze deze aan op haar website Hippe Lijstjes!

1 opmerking:

Hanne zei

Harstikke leuk allemaal, tante Nel!
En mijn moeder is trouwens helemaal weg van het kerststalletje, geweldig!

Veel liefs,
Hanne