maandag 3 januari 2011

Armband van...theezakjes!


Op de inspirerende blog van Knofje zag ik deze armbanden. Wat mooi en leuk tegelijk! Ik hou erg van frutselen tijdens een goed gesprek met koffie. Als resultaat heb je elkaar dan gesproken en ook nog iets tastbaars tot stand gebracht! Haken is daarvoor ideaal, puzzelen goed, maar het maken van deze armband is er ook een perfect project voor.


Oudejaarsavond was zo'n gesprek-met-koffie moment. Met de familie hebben we lekker zitten kletsen, af en toe een oliebol gegeten en theezakjes gevouwen...aan het einde van de avond hadden we uitgevonden hoe we met deze uitleg (armband van fruitella-papiertjes) een theezakjes-armband konden maken.


Het gaat als volgt:
* vouw het theezakje open, en vouw het omslagje weer terug.
* Vouw aan de andere kant ook zo'n zelfde omslag terug.
* Vouw het theezakje dan in de lengte om op 1/3e.
* Vouw de andere kant eroverheen (zodat het strookje 1/3 br. is)
* Vouw hem dan in de lengte nog een keer dubbel: het is dan een strookje van ong. 10 cm lang en 1 cm breed.
* Volg nu de plaatjes van deze uitleg vanaf stap 7.

NB. Later op de avond kwamen we erachter dat je eigenlijk beter, zodra je het zakje openvouwt, 3,5 cm van de lengte af kunt knippen. Dan is het formaat meteen goed, hoef je geen kantjes om te vouwen en wordt de armband daardoor niet zo dik.

Ook mijn moeder had meegeholpen om genoeg theezakjes bij elkaar te krijgen. De ene hand op de foto is van haar, de ander van mij. Oudejaarsdag is tegelijk ook haar verjaardag. Ze is 79 geworden!

1 opmerking:

Knofje zei

Wat een mooie foto, zo met die twee handen! Ze zijn leuk geworden!