maandag 6 juni 2011

Hearts + flowers = loveAl een tijd had ik een schaaltje vol liggen met gehaakte hartjes en bloemetjes. Het werd tijd dat die eens een leuke bestemming kregen.

Vandaag heb ik er een eenvoudig maar lief slingertje van gemaakt. De dochter van een vriendin die net is getrouwd heb ik het slingertje gestuurd. Hearts...as a symbol of love! En er is bij hen een kindje op komst, dus het slingertje kan eventueel ook in de babykamer.

Het patroon van het hartje vind je hier. Ik heb er twee gehaakt, die ik daarna aan elkaar heb gehaakt met vasten. Met een beetje fyberfill wordt het een mooi bol hartje. Om een goede buitenbocht te krijgen haak je hier en daar een losse tussen de vasten, of twee vasten in 1 steek, zoals bij de punt. Daar heb ik zelfs drie vasten in 1 steek gehaakt.
Het patroon van het bloemetje komt uit het superleuke boek van Eline Pellinkhof :  Eline's huis.

Het materiaal waarmee ik de hartjes en het bloemetje heb gemaakt vind ik erg fijn om mee te haken. Helemaal wanneer je net met haken begint. Het is mooi mat, haakt als een trein en het splitst totaal niet. Het heet Cabotine en is van Phildar ( 50% katoen, 50% acrylic). Ik haak het met haaknaald 3,5.
De laatste tijd ben ik nogal losgeslagen wat enveloppen betreft. Ik kan er geen versturen zonder hem qua styling op te leuken. Dit keer heb ik een mooie grote foto uit een oude Ariadne At Home geknipt en opgeplakt. Mooie postzegel erbij en ik ben weer blij. En hopelijk de ontvanger ook (en wie weet ook de postbode...).


Tot slot iets waar ik ook erg blij van word....mijn nieuwe haaknaalden-etuitje!!!

Het projectje op de foto wordt een nijlpaardschaapje in rose en wit. EEN WAT? Binnenkort stel ik hem (of haar?) aan jullie voor en dan weten jullie meteen wat een nijlpaardschaapje is.

6 opmerkingen:

sweetest design zei

ziet er super leuk uit! wat een leuk idee ook voor de enveloppen :)

groetjes

niki

*Manja* zei

Sieht hübsch aus...^^
LG,*Manja*

't Glimmenhofje zei

Wat lief die hartjes gevuld tot een bollig hartje. Dat staat echt heel schattig! En dat Pip etuitje heb ik ook maar heb er nooit over nagedacht om er mijn haaknaalden in te doen...wat een goed idee, want dat etui is toch al een feestje om naar te kijken en nu mag hij de hele tijd naast me staan als ik aan het haken ben!! Leuk die gepimpte enveloppen! Succes met leuke nieuwe dingen maken! Groetjes van Joyce.
http://joyslittlefactory.blogspot.com

Hallo Peetje zei

Hoi, Leuk gedaan met die hartjes en bloemetjes,
Heb gelijk zin om ze te gaan maken.
Je hebt een leuke blog.
Ik kom jou weer tegen via een andere blog (dacht bij Tjits) Ik ga je ook bij mijn volgers zetten.

grtjs Petra
Hallopeetje,blogspot.com

Helmi zei

Leuk die hartjes. Dat haak-clubje ziet er gezellig uit, daar zou ik zo aan kunnen schuiven.
grt, Helmi

Simone zei

Wat schattig! Ik ben ook benieuwd naar het nijlpaardschaapje!
De tutorial van het speldenkussen staat er bij mij op hoor!
Groetjes Simone