woensdag 20 juli 2011

Roman met een creatief randje.

Ik ben dol op lezen. Kan echt wegdromen bij een kop koffie en een mooi boek. Doe mij geen thrillers of zware literatuur maar gewoon mooie verhalen, met wat diepgang, een paar levenslessen, enige romantiek en als het even kan humor. Zo vlak voor de vakantie was ik op zoek naar een boek in die categorie.


Ik was dan ook blij verrast er een te ontdekken in de bieb. Een boek nog wel die als rode draad een creatief proces heeft!
"De vrienschapsquilt" van Jennifer Chiaverini gaat over een groepje vrouwen die elkaar leert kennen tijdens een quilt-kamp op een oud landgoed. Nou dan heb je mij dus al. Een quilt-kamp?! Mag ik daar alsjeblieft ook een keer naartoe? Maar goed, ze hebben allemaal hun eigen issues en verschillende persoonlijkheden. Maar een ding hebben ze gemeen en dat is hun liefde voor het maken van quilts. De rest mag je zelf ontdekken, maar wanneer je van lezen en van dingen maken houdt, dan is dit je boek.
En wat mij extra blij maakt...(beetje corny, maar toch erg sweet) elk hoofdstuk begint met een hartje! Ja, geluk zit in een klein hoekje.


Onze vakantie in het Zuid-Franse La Garde Freinet was fijn. Terwijl half Europa in de regen en storm zat was het bij ons stralend weer. En er was tijd. Tijd om te lezen, te puzzelen, te zwemmen en...te haken. Bijvoorbeeld op het strand. Misschien een beetje over the top, haken op het strand, maar ik had dan ook een doel. Wil je weten waarom het zover kwam dat ik haakte op het strand? Lees het hier....

6 opmerkingen:

Isolde zei

O ja, dat is een fijne serie. Helaas (lang) niet allemaal in het Nederlands vertaald, dus ik heb mijn toevlucht gezocht in de Engelse versies!

suzanne79 zei

Ik zie het al staan in de vorige reactie, maar inderdaad, er zijn al zo'n 13 of 14 boeken van Jennifer Chiaverini uit. Wel in het Engels, in het Nederlands is de teller nog niet zo ver. Maar zeker de moeite waard om te lezen. De afweging is altijd; ga ik door met lezen, of ren ik zelf naar mijn stofjes.... geniet van je vakantie!

Annemarie zei

Hoi! Ik zag je berichtje over de pannenlappen op mijn blog. Ik heb ze gemaakt met haaknaald 4mm en Drops Paris katoen.
Groetjes!
Annemarie

Theetante San zei

Hoi Nelleke,

Leuk dat je een berichtje op mijn blog hebt achter gelaten. Ik heb er ook een antwoord voor jou achter gelaten.
Leuke blog heb je trouwens!
Zal vaker langs komen!

Groetjes
San

1968deWinkel zei

Leuke blog heb je en je maakt mooie dingen. Je schrijft leuk. Ik ga je volgen. fijne dag, groetjes Paula

Anoniem zei

Hier nog een haak&LGF fan ;o)