dinsdag 15 november 2011

Dag 42 was een feest (uiteindelijk)...

Sinds ik met mijn 365-dagen project ben gestart heb ik veel ontdekt EN bereikt! Ik had nooit gedacht dat het mogelijk was maar mijn huis begint steeds beter georganiseerd te raken.

Voor nieuwe lezers...hoewel ik in een redelijk net huis woon werd ik moedeloos van alle bende achter mijn nette kastdeurtjes. Na het lezen van een inspirerend artikel in de Flow ben ik een persoonlijk 365-dagen project gestart waarbij ik iedere dag - een jaar lang - een kastje, mandje, plankje of lade opruim. 


Zo heb ik zondag de kinderhoek aangepakt, iets waar ik al maandenlang tegen aan hikte. Het leek me een mission impossible, maar ook nu weer bleek de beer op de weg groter dan de daadwerkelijke klus. Toen het af was voelde ik me...voldaan.

En dat is het opmerkelijkste wat ik heb ontdekt. Opruimen geeft je een net huis en daardoor rust in je hoofd, maar als bonus krijg je er telkens een portie diepe tevredenheid bij!

Het geheim van de voortgang zit hem in het focussen op dat ene plekje wat je opruimt. Wil je er meer over lezen, klik dan door op 'Een kastje per dag'. Of...doe mee!


Nog even een aanbeveling, in de nieuwste Flow gaat het over opruimen...('de kracht van een half uurtje per dag' - dat zeg ik)

5 opmerkingen:

His zei

Wat een supergoed idee! Dat ga ik ook overwegen (al moet hier eerst de zooi maar eens in de kastjes, dan komt de inhoud van die kastjes later wel weer ;)

Jann-Will zei

Ik ben het helemaal met je eens!!
Geniet ervan :-))

groetjes Wilma

Tante Trijns zei

Hmmm...hoe vaker ik er over lees...hoe meer het idee me gaat aanspreken...! Vooral als ik die kinderhoek van jou dan zie! Wie weet een goed voornemen voor 2012!
Bedankt voor de tip en sterkte met jouw project!
Groetjes,
Tante Trijns

winkieflash zei

Ik had ook echt NOOIT gedacht dat opruimen zo leuk kon zijn :) Het is zo'n fijn idee als je weet dat achter de kastdeurtjes een schoon walhalla ligt met alleen maar spullen waarvan je weet dat ze er liggen, en niet volgepropt zitten met troepjes :)
xo,
wink

meet zei

ja heerlijk gevoel hè om de boel onder controle te krijgen ;)
leuk als je mij ook voorstelt aan de dames! :D