vrijdag 25 november 2011

Herontdekt: breien!

Laatst kreeg ik de vraag of ik ook wel eens iets in opdracht haakte. Zou ik misschien een babydekentje willen haken voor een collega? Ja, dat wilde ik wel.
Er werd door de moeder in spe naar een leuk dekentje gezocht en uiteindelijk kreeg ik het plaatje ervan... het was gebreid!
Het betrof dit babydekentje van Drops. 'Mmm', dacht ik, 'wanneer je kunt haken, kun je vast ook leren breien'. Tenslotte had ik ooit wel gebreid, al was ik daarmee gestopt toen ik zestien was.

Dus heb ik 'Het Nieuwe Breien' van Debbie Bliss erbij gepakt; een bieb-uitverkoop exemplaar wat lag te wachten op dit moment. Het resultaat is redelijk regelmatig voor een beginnende breister (vond ik).
Tilda had in ieder geval geen op of aanmerkingen.


Tot zover no worries. Totdat ik hem aan een montere 84-jarige vriendin liet zien. 'Wat is dat voor een steek?!!' riep ze. Ze keek nog eens wat beter en zei toen: 'Ik zie het al, je steekt bij het recht breien achter in'.
Blijkt dat ik het instructie-plaatje verkeerd heb geïnterpreteerd. Hm.
Wanneer je goed kijkt is het middelste deel (hier links) inderdaad grover gebreid dan bedoeld.
Hmmm. Nou ja, wel weer wat geleerd.

 
Ik hoop in ieder geval dat T.D. er veel warmte van zal ondervinden.
De initialen heb ik op mooi lint geprint via deze methode. Dank Miekk!Het materiaal waarmee dit dekentje is gebreid heet 'Candy' van Adriafil Classic (kleur 21). Het is prachtig warm materiaal met zo'n lekkere wol-geur. Samenstelling: 45% Lana wol, 40% Acryl, 15% Alpaca wol. Echt een aanrader.

*******************************************************************************


Toen het dekentje de deur uit was had ik de smaak te pakken. Op naar het volgende projectje, zou ik ook kunnen inbreien? Snel heb ik bij de plaatselijke Snuffelschuur (tweede-ronde winkel) een handje breinaalden gehaald. En op de eerstvolgende koude herfstavond heb ik de draad opgepakt en ben knus weer verder gegaan met breien. Fijn.


ps. Dit ideetje (en patroon) komt uit het boek 'Eline's Winterhuis'. Het is eigenlijk een klein ornamentje voor in de kerstboom. Aan een deurknop staat hij ook vast mooi. Ik heb hem deels gevuld met lavendel.


8 opmerkingen:

♥ Jann-Will ♥ zei

Wat ziet dat er allemaal sfeervol uit!
De Tilda pop wint het :-)) very cute,

groetjes Wilma

winkieflash zei

Wauw! Wat kan je dat goed! Ik heb mezelf duizenden keren geprobeerd breien aan te leren, helaas met matige resultaten. Maar dit is echt geweldig! Vooral het lavendel-zakje :)
xo,
wink

sweetest design zei

wooow prachtige deken! en super leuke hanger =D

Atelier Ullizee zei

Héééél mooi me die zachte kleuren! Mooie foto's ook, lijkt me gezellig bij jou.

little red home zei

Hoi Nelleke, ik was nieuwsgierig wat je hier allemaal zou schrijven, maar tjonge jonge, je zit goed in de 'flow' zeg. Wat een mooi dekentje en ornamentje! Leuk.
Groetjes, Anne-Marie

Makkie zei

Wel of niet goed geïnterpreteerd ik vind hem prachtig! Misschien heb je wel een nieuwe steek uitgevonden. En je geurhanger is ook erg leuk!
Hartelijks

Aline zei

Wat een mooi dekentje en wat een mooie kleur blauw! Ik heb heel internet afgezocht, maar kon deze kleur blauw van Adriafil nergens vinden. Ik vroeg me af waar deze te koop is?

Groet, Aline

Nelleke zei

@Aline - Sorry, Aline, ik zou ook niet weten waar je het nog kunt krijgen. Ik kocht de wol van mij bij Het Langbroekertje in Langbroek. Je zou ze kunnen bellen of ze nog een voorraadje hebben (even googlen voor het nummer).
Succes!