maandag 14 februari 2011

Eén, twee, drie...Uiltje!

Kennen jullie dat nog van vroeger? Mijn moeder en ik deden dan onze neuzen tegen elkaar, onze ogen dicht en zeiden tegelijk: “een, twee, drie…Uiltje!!’ Als we dan onze ogen wijd opendeden, leek het net of we in het gezicht van een uil keken. Grappig.

Daar moest ik aan denken tijdens het haken van deze uiltjes. Op een avond zocht ik een haakseltje om aan mijn mobiele telefoon te hangen (altijd kwijt, want erg klein). Uiteindelijk vond ik het uiltjes-patroon van Matawi's Crea's en...was opslag verliefd. Inmiddels heb ik er al vijf gehaakt en ben begonnen aan de zesde. Ze zijn zo leuk om weg te geven, én ze zijn zo leuk om zelf te houden.

 
Wil je ook zo’n lief uiltje haken? Ga dan naar deze site. De opbrengst van het patroon gaat naar een goed doel.
Overigens, mooi om te ontdekken hoe er in de creatieve webwereld zoveel gedaan wordt om anderen te helpen.

Nog zo'n mooi initiatief is de site van Zaza-lou. Allerlei hippe zelfgemaakte kadootjes zijn er te koop. De opbrengst gaat naar Kinderhospitaal De Glind.
 

4 opmerkingen:

Jenny zei

Erg leuk! Heb er ook al verschillende gehaakt en weggegeven, en natuurlijk altijd leuke reacties!
Maar dat kan ook bijna niet anders...die van jou zien er ook super uit!

Groetjes Jenny

Floortje zei

Ja, geweldig zijn ze he. Ik heb dat patroon ook gekocht, alleen al het goede doel was daar een reden voor.
Leuk blog heb je, ik kom hier zeker nog eens terug. Ik vind je rood met witte stippen pannenlappen super! Heb je de stippen inghaakt?
Groetjes, Floortje

Jann-Will zei

Lief.....

diadu zei

ooooh this blog is soooo great an the uiltjes are soooo cute. adorable. i really want to try and make one of them if I may... i love owls. thanks for showing! claudia