donderdag 3 maart 2011

Een stad van melkpakken.

Sinds een tijdje heb ik ontdekt dat je zoveel leuke dingen kunt doen met dingen die je dagelijks gebruikt. Een simpel melkpak bijvoorbeeld. Doosjes kun je er van maken, portemonnees, tassen, EN… je kunt er steden mee maken!

Bij ons is de zondagmiddag bij uitstek het moment voor de wat grotere knutselprojecten. Zo kwam het dat we op een regenachtige zondagmiddag aan de slag gingen met een heleboel melkpakken en een stapel Kampioen’s.
Ik werd helemaal enthousiast. De mogelijkheden zijn onbeperkt!! Je kunt huizen maken met plaatjes van restaurants, winkels en bijzondere huizen. Maar je kunt ook sfeerhuizen maken met foto's uit bladen als de Ariadne At Home en de Flow. Of huizen in foto's van dezelfde kleur. Mooie details die je op foto’s tegenkomt kun je erin verwerken, en zo wordt ieder melkpakkenhuis uniek. 
Ik moest moeite doen om niet iedereen en alles om me heen te vergeten vanwege al die knutselvreugde, maar ik riep mezelf tot de orde, hielp de jongetjes (4 en 6) wat op weg, en...ook zij kwamen in een creatieve flow terecht, met allerlei leuke idee├źn over de uitstraling van hun huis (zie de tutoral). Ik vermoed dat onze stad nog wel wat verder zal groeien.

Het leek me leuk een tutorial (uitleg) te maken over ‘hoe het aan te pakken’... voor wie zelf aan de slag wil gaan. Het is niet moeilijk, wanneer je een beginnetje hebt gemaakt komt de inspiratie vanzelf.3 opmerkingen:

De Merle zei

Ik ben gek op knutselen met de kids, dus please a tutorial!

Groetjes,
Karin --De Merle--

Bes zei

Ziet er erg leuk uit.

MadebySan zei

Wat een leuk idee! En wat heb je een leuke blog!!! Ik ben meteen volger van je geworden.
Fijn weekend!
X San